Tose Proeski

Jano mori Lyrics

Jano mori video

Tose Proeski
Overview
Votes:
+2
See also:
Wrong lyrics?

Jano mori Lyrics Translations:

bosnianenglish

Tose Proeski - Jano mori lyrics

Јано мори , Јано леле , севдалино,
Моја росна , Јано мори , детелино,
Ај , моја росна , Јано мори , детелино.
Поминуваш , Јано мори , заминуваш,
Нит' ми збориш, Јано мори, нит' се смееш
Ај, нит' ми збориш, Јано мори, нит' се смеешTose Proeski - Jano mori - http://motolyrics.com/tose-proeski/jano-mori-lyrics.html
Ме прашат , Јано мори , мајсторите,
што им зготви , Јано мори , за вечера,
Ај , што им зготви , Јано мори , за вечера.
Кад баничка, бегу море, кад кокошка,
Ова вечер , бегу море , рудо јагне,
Ај, од две мајки, бегу море , задоено.

Write a comment

What do you think about song "Jano mori"? Let us know in the comments below!

Recommended songs